Maskulinitet, mediebilleder og medikalisering

  • Tirsdag, 10. november 2020 - 16:00 til 20:00
  • Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M, Mødested: Indgang K/59
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2018, 2019
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Torsdag, 5. november 2020 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Humanistisk workshop, hvor du bliver kloger på hvordan kulturvidenskabelig forskning i disse år afdækker en forandringer i vores opfattelse af maskulinitet. Igennem teoretiske oplæg og forskellige øvelser får du indblik i hvordan vi som samfund og individ har opfattet maskulinitet og hvordan dette ændrer sig i disse år.

Maskulinitet, mediebilleder og medikalisering

v/Ph.d.-stud. Signe Rom Rasmussen, Institut for Kulturvidenskaber, SDU

Europæisk kunsthistorien og ikke mindst populærkulturen i det 20. århundrede har produceret et hav af idealiserede billeder af kvinders kroppe, der på mange måder har haft en problematisk effekt på kvinders selvbillede, med fx dårligt selvværd og spiseforstyrrelser til følge – men hvordan egentligt med mænd?

Vi lever i en brydningstid hvor maskulinitet ikke på samme måde som før har én fast og skudsikker betydning – hvor mænds kroppe i stigende grad også objektificeres i medierne og fanges ind i forbrugskulturelle spor, sådan at mænd i højere grad må arbejde på deres sundhed og udseende for at opnå social status og anerkendelse. Dette har skabt en mængde nye betydninger og ikke mindst produkter, som nu kan markedsføres til mænd – inden for områder som kost og træning, mode og styling, kosmetiske indgreb og præstationsfremmede midler.

Det er netop denne tiltagende medialisering og medikalisering af mandekroppen, vi skal se nærmere på i denne workshop – hvor vi vil arbejde med, hvilke videnskabelige veje vi kan tage for at analysere betydningen af dette fænomen. Hvad er det for nogle nye mandeidealer der vokser frem, når nye sundhedsteknologier omfavner mænds kroppe med optimerende og normaliserende potentialer – og er de maskuliniteter der produceres i dette møde traditionelle, neoliberale eller inklusive? 

 

PRAKTIK: Der er spisepause men ingen forplejning, så husk madpakken! Medbring selv drikkedunk.

FIND VEJ: Du finder indgang K/Moseskovvej 59 her! Benyt P2 hvis du er i bil. Der er cykelparkering nær indgangen. Offentlig transport stopper ved P1, og du skal derfra gå udenfor universitetett hen til Indgang K/59 da alle andre indgange ikke må/kan benyttes pga. corona-restriktioner.

AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 mail: janne@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere: 30
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk