Seminar B, C, D & E: Introduktion til de 4 videnskabsdiscipliner - Workshops

  • Lørdag, 22. august 2020 - 9:00 til 16:45
  • Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: TBA
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2019
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Lørdag, 1. august 2020 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Vi skyder jeres første semester og ATU-forløbet igang under titlen Talent & Akademia. I løbet af semesteret introduceres vi til forskningstraditionernes forskellige epistemologiske og metodiske tilgange til videnskabelse. Formålet med det første semester overordnet set er, at vi får indsigt i, hvordan man arbejder målrettet med sit talent og sin videnskab.

Workshops v/Humaniora, Naturvidenskab & Teknik, Samfundsvidenskab og Sundhedsvidenskab

Workshopprogram

9.00 Workshop 1 v/Naturvidenskab & Teknik eller Humaniora
10.30 Pause
10.45 Workshop 2 v/Naturvidenskab & Teknik eller Humaniora
12.15 Frokost
13.00 Workshop 3 v/Samfundsvidenskab eller Sundhedsvidenskab
14.40 Pause
15.00 Workshop 4 v/Samfundsvidenskab eller Sundhedsvidenskab
16.40 Tak for i dag
 

Workshops

Du deltager i workshops ved alle 4 fakulteter.
 

Naturvidenskab & Teknik

Du deltager i 1 ud af 4 workshops.
 
iGem v/Studerende, SDU
 
Abstrakt algebra v/BA.stud. Trine, Cand.stud. Magnus og Ph.d.-stud Sophie, Matematik, SDU
 
Spiludvikling v/Civilingeniørstuderende, Spiludvikling og Læringsteknologi, SDU
I denne workshop stifter du bekendtskab med udviklingsprincipper som den iterative designproces, og du vil lære nogle af de teknikker som spildesignere bruger til at forme spillernes adfærd. Når teorien er plads, får du selv chancen for at prøve kræfter med at designe dit eget brætspil.
 
Styr en tegnerobot med matematik v/Civilingeniørstuderende, Robotteknologi, SDU
I denne workshop undersøger vi hvordan viden om geometri og trigonometri kan få en robot til at tegne. I løbet af workshoppen lærer du at udlede matematikken, der ligger bagved styringen af tegnerobotten. Afslutningsvis vil du kunne få robotten til at tegne ved at anvende det datasæt med koordinater, som du har udledt.
 

Humaniora

Du deltager i 1 ud af 2 workshops.
 
Workshop 1
TBA
 
Workshop 2
TBA
 

Sundhedsvidenskab

Du deltager i alle tre workshops.
 
Epidemiologi v/Studentermedhjælper Lasse Lybecker Scheel-Hincke, Epidemiologi, Biostatistik og Biodemografi, Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU
Hvor stor er sygdomsbyrden i Danmark? Hvilke befolkningsgrupper har størst risiko for at blive syge - og hvad er årsagerne til dette? Epidemiologi er videnskaben, der besvarer disse spørgsmål, så vi på en evidensbaseret baggrund kan forebygge sygdom og fremme sundhed. Workshoppen vil indledningsvis give en historisk introduktion til epidemiologien. Med udgangspunkt i aldringsforskningen vil basale epidemiologiske begreber og tankegange herefter blive introduceret. Til slut vil workshoppen handle om, hvad man i praksis arbejder med som epidemiolog, og hvordan man kan gøre karriere indenfor epidemiologien.
 
Måling af støj og måleusikkerhed v/Adjunkt Christian Brandt & Ph.D-studerende, Oto-Rhino-Laryngologi, Klinisk Institut, SDU
I vores dagligdag er vi omgivet af lyd. For det meste er det en god ting, men hvis det bliver for meget kan det give varige skader. I løbet af denne workshop arbejder vi med hvordan vi måler støj men også hvordan vi inden for den videnskabelige verden regner på usikkerheden af vores målinger.
 
Fra hypotese til kliniskprojekt på Center for Leverforskning v/Gæsteforskere Stine Johansen & Nikolaj Christian Torp, Medicinsk Gastroenterologi, Center for Leverforskning, SDU
I løbet af workshoppen gennemgår vi den historiske udvikling i klinisk forskning og beskriver hvordan man vurderer evidens. Vi slutter af med at præsentere hvordan en hypotese omhandlende tilstanden ikke-alkoholisk fedtlever er blevet til et kliniskforskningsprojekt på Center For Leverforskning. 
 

Samfundsvidenskab

Du deltager i begge workshops.
 
Jura og sociale medier v/Adjunkt Jøren Ullits, Juridisk Institut, SDU
Må du sende et screenshot af din vens Snapchat videre? Hvem ejer hvad på Instagram? Og hvilke oplysninger må du dele på Facebook? Sociale medier er fantastiske, men de rummer også nogle problemstillinger og faldgruber, som du skal være opmærksom på.
 
Workshop 2 v/TBA
TBA
 

MEDBRING: PC, mobil med appen Sound Analyzer APP (Android), pen og pair.

PRAKTIK: Der er spisepause, hvor ATU sørger for forplejning. Medbring selv drikkedunk.

AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 mail: janne@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere:
  • Lærer: JH
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk