Afslutningsseminar M: Skriv som en akademiker

 • Lørdag, 21. november 2020 - 14:00 til 18:15
 • Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense, Mødested: Indgang K/59
 • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
  Årgang: 2018
 • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
 • Sidste tilmeldingsfrist: Lørdag, 15. august 2020 - 12:00 - men du skal logge ind først.

På Afslutningsseminar M: Skriv som en akademiker sætter vi indledningsvis fokus på, hvordan du er kreativ i akademiske sammenhænge og udarbejder en stærk problemformulering. Undervejs i seminaret får du gode råd og brugbare værktøjer til at idégenerere, indsnævre dit emne og konkretisere din problemformulering. Efterfølgende går vi i dybden med den gode process i forbindelse med skrivning af større akademiske opgaver. Du får tips og tricks til hvordan du struktureret din skriveprocess og optimere dit skriftlige produkt med henblik på at opnå det bedste resultat.

Skriv som en akademiker: Proces & produkt

v/Formidlingschef Linda Greve, Science Museerne på Aarhus Universitet

At skrive akademisk er mere end højt lix-tal og tusinder af referencer. For at arbejde akademisk skal du først og fremmest forholde dig nysgerrigt, åbent og metodisk til et problem i verden.

At skrive en god opgave er at have en god undersøgelsesproces og så kende genren godt nok til at formidle sit niveau af indsigt. Seminar M sætter fokus på idegenerering i en akademisk kontekst og hvordan man starter sin opgaveproces med at finde den rette problemformulering. Dernæst går vi i dybden med processen og produktet og hvordan de to hænger uløseligt sammen. Gennem oplæg og øvelser smager du på hvordan eksplorativ proces kan passe på din opgaver – i særdeleshed din kommende større opgave.

På seminaret arbejdes der med fire temaer;

 • Hvordan du kan tænke om og tilrettelægge en eksplorativ proces
 • Hvordan du konfronterer din blinde plet og forbliver nysgerrig
 • Hvordan du formulerer dig akademisk
 • Hvordan du får en god skriveproces

Vi tager udgangspunkt i jeres forestående større opgaver, som skal afleveres i 3.g. Om du har en klar idé til din opgave eller er helt blank, så kommer du hjem gode ideer til din opgave samt værktøjer til at optimere din videre skriveproces.

Program

14.00 Velkommen
14.05 Oplæg og workshop om akademisk skrivning v/Linda Greve
15.30 Kaffepause
15.45 Oplæg og workshop om akademisk skrivning - fortsat
17.30 Opsamling og afrunding
17.45 Afslutning
18.15 Tak for i dag
 

Formål

Afslutningsseminar M: Skriv som en akademiker har til formål at give jer indsigt i hvordan man skriver den gode akademiske opgave og give jer konkrete metoder og værktøjer til at idégenerere og optimere jeres skriveprocess og opnå det bedste færdige produkt.
 

FORBEREDELSE: Inden seminaret må du gerne have gjort dig overvejelser om hvilket emne, du skal arbejde med i din SRP (eller anden kommende større skriftlig opgave) og hvilken empiri, du vil bruge. Men afsæt i dette, arbejder vi på seminaret med at spidsformulere og tilrettelægge dette.

PRAKTIK: Der er kaffepause, hvor ATU sørger for kaffe/the og kage. Vi runder seminaret af med fælles afslutning, hvor ATU sørger forplejning og I hygge.

FIND VEJ: Du finder indgang K/Moseskovvej 59 her! Benyt P2 hvis du er i bil. Der er cykelparkering nær indgangen. Offentlig transport stopper ved P1, og du skal derfra gå udenfor universitetett hen til Indgang K/59 da alle andre indgange ikke må/kan benyttes pga. corona-restriktioner.

AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 mail: janne@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

 • Antal deltagere:
 • Lærer: JH
 • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk