Afslutningsseminar M: Skriv som en akademiker

 • Lørdag, 21. november 2020 - 13:00 til 20:00
 • Munkensdam Gymnasium, Tøndervej 100, 6000 Kolding
 • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
  Årgang: 2018
 • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
 • Sidste tilmeldingsfrist: Lørdag, 15. august 2020 - 12:00 - men du skal logge ind først.

4. semesters to sidste seminarer er et samlet forløb, som sætter fokus på, hvordan man går fra idégenerering til det færdigskrevne produkt til den mundtlige præsentation af resultaterne i forbindelse med større akademiske opgaver. På Afslutningsseminar M: Skriv som en akademiker sætter vi indledningsvis fokus på, hvordan du er kreativ i akademiske sammenhænge og udarbejder en stærk problemformulering. Undervejs i seminaret får du gode råd og brugbare værktøjer til at idégenerere, indsnævre dit emne og konkretisere din problemformulering. Efterfølgende går vi i dybden med den gode process i forbindelse med skrivning af større akademiske opgaver. Du får tips og tricks til hvordan du struktureret din skriveprocess og optimere dit skriftlige produkt med henblik på at opnå det bedste resultat.

Skriv som en akademiker: Proces & produkt

v/Formidlingschef Linda Greve, Science Museerne på Aarhus Universitet

At skrive akademisk er mere end højt lix-tal og tusinder af referencer. For at arbejde akademisk skal du først og fremmest forholde dig nysgerrigt, åbent og metodisk til et problem i verden.

At skrive en god opgave er at have en god undersøgelsesproces og så kende genren godt nok til at formidle sit niveau af indsigt. Seminar M sætter fokus på idegenerering i en akademisk kontekst og hvordan man starter sin opgaveproces med at finde den rette problemformulering. Dernæst går vi i dybden med processen og produktet og hvordan de to hænger uløseligt sammen. Gennem oplæg og øvelser smager du på hvordan eksplorativ proces kan passe på din opgaver – i særdeleshed din kommende større opgave.

På seminaret arbejdes der med fire temaer;

 • Hvordan du kan tænke om og tilrettelægge en eksplorativ proces
 • Hvordan du konfronterer din blinde plet og forbliver nysgerrig
 • Hvordan du formulerer dig akademisk
 • Hvordan du får en god skriveproces

Vi spiller spillet LynFormulering og arbejder i dybden med jeres konkrete større opgaver, som skal afleveres i 3.g. Om du har en klar idé til din opgave eller er helt blank, så kommer du hjem med fem forskellige og forhåbentligt kreative og interessante problemformuleringer samt værktøjer til at optimere din videre skriveproces.

Program

13.00 Velkommen
13.05 Oplæg og workshop om akademisk skrivning v/Linda Greve
14.30 Kaffepause
14.45 Oplæg og workshop om akademisk skrivning - fortsat
17.00 Opsamling og afrunding
17.30 Afslutningsmiddag
20.00 Tak for i dag
 

Formål

Afslutningsseminar M: Skriv som en akademiker har til formål at give jer indsigt i hvordan man skriver den gode akademiske opgave og give jer konkrete metoder og værktøjer til at idégenerere og optimere jeres skriveprocess og opnå det bedste færdige produkt.
 

FORBEREDELSE: Inden seminaret må du gerne have gjort dig overvejelser om hvilket emne, du skal arbejde med i din SRP (eller anden kommende større skriftlig opgave) og hvilken empiri, du vil bruge. Men afsæt i dette, arbejder vi i workshoppen med at spidsformulere og tilrettelægge dette.

PRAKTIK: Der er afslutningsmiddag, hvor ATU sørger for forplejning. Seminaret starter dog først kl 13.00, så sørg for at have spist frokost hjemmefra, da ATU ikke sørger for dette. Der er kaffepause, hvor ATU sørger for drikkelse, men medbring som altid selv drikkedunk. Til afslutningsmiddagen vil der være mulighed for at købe sodavand til maden med betaling til MobilePay.

AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 mail: janne@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

 • Antal deltagere:
 • Lærer: JH
 • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk