Fordybelsesseminar F: iGem

 • Tirsdag, 22. september 2020 - 16:00 til 20:00
 • Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M, Mødested: Indgang N/36
 • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
  Årgang: 2019
 • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
 • Sidste tilmeldingsfrist: Lørdag, 22. august 2020 - 18:00 - men du skal logge ind først.

Efterårets obligatoriske program består primært af en række af fordybelsesseminarer. På de enkelte fordybelsesseminarer får du mulighed for at gå i dybden med et enkelt emne inden for en given faglighed. Du ser hvordan forskellige fagligheder udforskes og ny viden skabes.

Du deltager i tre ud af ti fordybelsesseminarer, og du vælger selv hvilke alt efter din interesse og hvor der er plads. Vi anbefaler meget, at du ikke lader geografi, men interesse afgøre dit valg mellem de forskellige muligheder.

iGem - International genetically engineered machine

v/studerende på iGem 2020-holdetSyddansk Universitet

Hvert år samles nogle af de dygtigste studerende på Institut for Biokemi og Molekylær Biologi, SDU, for at deltage i den internationale konkurrence iGEM.

iGEM er en konkurrence, hvor man laver et projekt, der udspringer fra en idé om manipulation af organismer for at give dem evner de ikke har haft før. 
Selvfølgelig kræver det laboratoriearbejde i høj grad, dog har projektet over de sidste år udviklet sig til at være langt mere end rent håndværk i en kittel. 
Der er 4 punkter, der i særdeleshed er fokus på:

 • Laboratoriearbejde
 • Formidling
 • Produktionsdesign
 • Modellering.

Du kan møde holdet fra i år, og få en snak med dem. Vi starter eftermiddagen med et foredrag om dette års projekt, og den videnskab der ligger til grund for projektet, hvor der arbejdes med at lave nye tests til diagnosticering af prostata kræft. Herefter går vi i laboratoriet og prøver nogle af de teknikker, som holdet arbejder med i forbindelse med projektet.

Program

16.00 Brug af CRISPR/Cas til diagnosticering af prostata cancer v/BA.Stud. Thomas Hegelund, Filosofi, BA.Stud. Guyala Kimpan, Product development and innovation, & BA.Stud. Aicha, Medicin
17.00 Pause
17.15 Introduktion til øvelsen v/BA.Stud. Rikke Haugbølle Andersen, Biokemi og molekylær biologi, BA.Stud. Anne Mette Fogh Kristensen, Biokemi og molekylær biologi, BA.Stud. Frederik Fangel Tolberg & Flora Berglund Fuglsang, Biomedicin, & Uddannelsesudvikler Lise Junker Nielsen
17.45 Øvelse: Oprensning af plasmid og loading af gel
19.00 Spisepause
19.30 Øvelse: Analyse af gel
20.00 Tak for i dag
 

Formål

Formålet med Fordybelsesseminar F-rækken er at give et dybdegående indblik i de respektive fagligheder med afsæt i et konkret emne og specifikke cases og herunder at vise nogle af de konkrete metoder, som de forskellige discipliner bringer i anvendelse.
 

FORBEREDELSE: Se de 2 videoer om Plasmid Oprensning og Gelelektroforese!

FIND VEJ: Du finder Indgang N/Fioniavej36 her! Benyt P V2 hvis du er i bil. Offentlig transport stopper ved P1, og du skal derfra gå rundt om uni da alle andre indgange er aflåst pga. corona-restriktioner.

AFVIKLER: Janne- tlf. +45 2128 0736 mail: janne@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

 

Fordybelsesseminar F 2019
 • Antal deltagere: 48
 • Lærer: JH
 • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk