Fordybelsesseminar F: Organiske solceller

  • Onsdag, 9. september 2020 - 15:30 til 19:30
  • Syddansk Universitet, Alsion 2, 6400 Sønderborg, Lokale: TBA
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2019
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Lørdag, 15. august 2020 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Efterårets obligatoriske program består primært af en række af fordybelsesseminarer. På de enkelte fordybelsesseminarer får du mulighed for at gå i dybden med et enkelt emne inden for en given faglighed. Du ser hvordan forskellige fagligheder udforskes og ny viden skabes.

Du deltager i tre ud af ti fordybelsesseminarer, og du vælger selv hvilke alt efter din interesse og hvor der er plads. Vi anbefaler meget, at du ikke lader geografi, men interesse afgøre dit valg mellem de forskellige muligheder.

Organiske solceller - bæredygtig energi

v/Ph.d.-stud. Michela Prete, NANOSYD, Syddansk Universitet

Solceller er en lovende måde at skabe en ren og bæredygtig energikilde på. Der findes efterhånden flere generationer forskellige solceller – fra de traditionelle silikonebaserede solceller med veletableret teknologi, til nye typer solceller baseret på f.eks. organisk materiale.

På dette fordybelsesseminar kigger vi på begge typer solceller. Først og fremmest fokuserer vi på solcelleteknologi – hvordan fungerer solceller, hvordan kan man fabrikere dem, og hvordan analyserer man forskellige parametre, der karakteriserer solcellernes ydeevne? Og hvordan kan man sammenligne forskellige solcelletyper, i dette tilfælde silikone og organiske solceller?

Fordybelsesseminaret har en teoretisk og en praktisk del, som respektivt består af oplæg eksperimenter. Grundlæggende viden om Ohms lov, strøm- og spændingsmålinger, kendskab til begreber som fotoner og elektroner samt forståelse for at bruge et multimeter er fordelagtigt i dette seminar.

Formål

Formålet med Fordybelsesseminar F-rækken er at give et dybdegående indblik i de respektive fagligheder med afsæt i et konkret emne og specifikke cases og herunder at vise nogle af de konkrete metoder, som de forskellige discipliner bringer i anvendelse.

 

FIND VEJ: TBA

AFVIKLER: Janne- tlf. +45 2128 0736 mail: janne@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

 

Fordybelsesseminar F 2019
  • Antal deltagere: 51
  • Lærer: JH
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk