Livestreaming: Kvantecomputeren

  • Tirsdag, 18. februar 2020 - 19:00 til 21:00
  • Aabenraa, Blommenslyst, Bylderup-Bov, Egtved, Esbjerg, Faaborg, Fredericia, Grindsted, Haderslev, Kerteminde, Kolding, Langeskov, Lunderskov, Løgumkloster, Marstal, Middelfart, Munkebo, Nyborg, Nørre Aaby, Nørre Nebel, Odense, Oksbøl, Ribe, Rudkøbing, Rød
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2018, 2019
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Tirsdag, 21. januar 2020 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Få en intro til kvantefysikkens verden, og hør om den nye ”kvanterevolution” som udvikler teknologier der bygger på de mest paradoksale kvantefænomener. Hør om hvordan kvantecomputere virker og hvad de kan bruges til.

Kvantecomputeren

v/Klaus Mølmer, /professor i kvantefysik, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Atomernes og molekylernes mikroskopiske verden er beskrevet af kvantefysikken. Den kvanteverden som kvantefysikken beskriver, er meget forskellig fra fænomener i vores dagligdag: fx er atomare partikler tilsyneladende flere steder på én gang, og målinger på dem giver altid tilfældige resultater.

Kvantefysikken revolutionerede fysikken i begyndelsen af det 20. århundrede og rystede mange fysikere i deres verdensbillede, men dens forudsigelser er afprøvet med stor præcision i alle områder af fysikkens og kemiens verden.

I foredraget vil du få en introduktion til kvantefysikken og herefter vil du høre om en ny ”kvanterevolution” som åbner perspektiver for teknologier som virker netop i kraft af atomers og molekylers kvantefysiske opførsel.
Der foregår især en intens forskning i kvantecomputere som bruger atomare kvantetilstande til at regne på mange tal på samme tid.
En ny teknologisk milepæl blev nået i efteråret 2019 hvor Googles kvantecomputer Sycamore udførte en særlig beregning som den kun brugte 200 sekunder på at udføre. Hvis den samme beregning skulle udføres på verdens største supercomputer, skulle den bruge 10.000 år på det!

I foredraget vil du høre hvordan kvantecomputere virker og hvad de kan bruges til.  

 

PRAKTIK: Ønsker du at deltage i denne aktivitet, skal du ikke tilmelde dig her på siden. I stedet skal du møde op på livestreaming-stedet:

Aabenraa, Blommenslyst, Bylderup-Bov, Egtved, Esbjerg, Faaborg, Fredericia, Grindsted, Haderslev, Kerteminde, Kolding, Langeskov, Lunderskov, Løgumkloster, Marstal, Middelfart, Munkebo, Nyborg, Nørre Aaby, Nørre Nebel, Odense, Oksbøl, Ribe, Rudkøbing, Rød

Du kan se detaljerne for livestreamingen her!

Efter foredraget skal du skrive til kira@atusyd.dk, at du har været til foredraget, og det vil så blive registreret på din aktivitetsoversigt.

Der er ingen spisepause eller forplejning.

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Offentlige foredrag i Naturvidenskab, AU, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage.

AFVIKLER: Der er ingen afvikler fra ATU til stede til disse livestreamings.

  • Antal deltagere:
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk