AFLYST | Globalisering og verdensmålene: Benspænd og muligheder frem mod 2030: Mainstream-økonomiens og finansielle sektors dominans – hvor bringes verdensøkonomien hen?

  • Torsdag, 2. april 2020 - 18:15 til 20:00
  • SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: U28
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2018, 2019
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 30. marts 2020 - 12:00 - men du skal logge ind først.

OBS!!! AKTIVITETEN ER DESVÆRRE AFLYST som følge af aflysning fra Folkeuniversitets side.

Globalisering og verdensmålene: Benspænd og muligheder frem mod 2030: Mainstream-økonomiens og finansielle sektors dominans – hvor bringes verdensøkonomien hen?

v/Jesper Jespersen, professor i økonomi, Roskilde Universitet

Globalisering er et omdiskuteret emne. Det omfatter økonomiske, sociale, miljømæssige, kulturelle og politiske forhold. Globaliseringen er i det 21. århundrede en vigtig faktor bag generelle forandringer i alle lande. Den drives især af teknologiske og økonomiske kræfter, og den skaber både vindere og tabere blandt stater og i befolkninger.

Verdensmålene blev vedtaget i 2015 i FN-regi af 193 medlemslandes stats- og regeringschefer i form af den såkaldte 2030-agenda. De omfatter i alt 17 brede målsætninger og fremstår som en samlet vision for en bæredygtig global udvikling.

I denne forelæsningsrækkes skal vi se på sammenhænge mellem globalisering og bæredygtig udvikling i lyset af FN's 17 verdensmål. På den ene side står en global udvikling, der på afgørende vis er påvirket af de økonomiske kræfter, hvor 'business-as-usual' fortsætter. Truende perspektiver i den forbindelse er fx den øgede ulighed i verden, klimaproblemer og et forstærket pres på globale ressourcer, herunder energi og fødevarer.

På den anden side har verdenssamfundet vedtaget en 2030-agenda, hvis realisering på en række områder vil kræve afgørende brud med 'business-as-usual'-globaliseringen. Brud, der modvirkes af eksisterende magt- og beslutningsstrukturer. Rækkens sidste forelæsninger belyser nogle muligheder for at reducere det skitserede modsætningsforhold mellem ureguleret globalisering og bæredygtig udvikling på forskellige beslutningsniveauer.

 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Folkeuniversitet, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage.

PRAKTIK: Der er ingen forplejning, så husk madpakke!

FIND VEJ: Du finder lokale U28 her!

AFVIKLER: Der er ingen afvikler til denne aktivitet, og du skal derfor fjernregistrere dig som deltager. Det gør du ved at sende mail/sms/mms til Kira på tlf. +45 5383 6945 eller mail: kira@atusyd.dk, hvor du melder din ankomst. Forsinkelser og afbud på dagen meldes også til Kira.

  • Antal deltagere: 11
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk