Kapitalismens blinde vinkler

  • Mandag, 14. september 2020 - 16:45 til 20:30
  • Odense Adelige Jomfrukloster, Albani Torv 6, 5000 Odense C, Lokale: Karen Brahe Auditoriet
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2018, 2019
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Onsdag, 9. september 2020 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Kapitalismens blinde vinkler

v/René Juul Jensen, ekstern lektor på CBS

Der er ikke mangel på forskning i de mange gode grunde til aflønning af direktioner og direktører. Snarere er det denne forskning, der har været fejlbehæftet. Hvilke muligheder har vi fx reelt for at vurdere, hvor meget en direktør er værd? Og hvorfor kan en buschauffør i Århus tjene 10 gange så meget som en buschauffør i Indien, når deres produktivitet er den samme?

Siden 1980’erne har regeringer og centralbanker belært os om, at vi skal holde inflationen lav. Nu har vi 30 års erfaring med det, uden at det har ført til, at lande med lav inflation har kunnet fremvise vækstrater, der bare minder om lande, der fører den modsatte politik. Investeringerne er gået i modsat retning af, hvad økonomer fortalte os, og de finansielle markeder er de seneste 40 år blev mere urolige.

På handelsområdet har den vestlige verden og handelsorganisationer argumenteret for stadig mere frihandel, men det har langt fra ført til de resultater, som vi var blevet stillet i udsigt. Faktisk er det for en række lande gået præcis modsat af det forventede.

I kurset forsøger vi at afklare, hvorfor noget virker og andet absolut ikke virker, når vi følger kapitalismen for ukritisk.

 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Folkeuniversitet, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage.

PRAKTIK: Der er ingen forplejning, så husk madpakke!

FIND VEJ: Du finder Odense Adelige Jomfrukloster her!

AFVIKLER: Der er ingen afvikler til denne aktivitet, og du skal derfor fjernregistrere dig som deltager. Det gør du ved at sende mail/sms/mms til Kira på tlf. +45 5383 6945 eller mail: kira@atusyd.dk, hvor du melder din ankomst. Forsinkelser og afbud på dagen meldes også til Kira.

  • Antal deltagere: 11
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk