To fag, ét emne: Hvad er angst?

  • Torsdag, 20. februar 2020 - 17:30 til 21:15
  • SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: U20
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2018
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 17. februar 2020 - 12:00 - men du skal logge ind først.

To fag, ét emne: Hvad er angst?

v/Aida Hougaard Andersen, ph.d. i psykologi, Syddansk Universitet & Kasper Lysemose, ph.d. i filosofi, Aarhus Universitet

Hvem kan svare på spørgsmålet – filosoffen eller psykologen? Er angst et eksistentielt fænomen eller en psykisk sygdom? Eller måske både det ene og det andet?

Mindst 700.000 mennesker i Danmark kommer til at lide af det, psykiatrien kalder ’sygelig angst’ på et tidspunkt i løbet af deres liv. For den kliniske psykologi er det en lidelse, man kan diagnosticere, og for de, der lider af den, medfører det faldende livskvalitet eller nedsat evne til at varetage familie- og arbejdsmæssige forpligtelser. For filosofien er angsten noget helt andet. Den er ikke en sygdom, men en grundtilstand og et fænomen, som siger os noget om, hvad det vil sige at være menneske. Og om vores forhold til os selv og verden.

Denne aften sætter vi spot på fænomenet angst fra to vinkler, der komplementerer og udfordrer hinanden. Få indblik i, hvordan to forskellige fagligheder går til samme emne, når vi inviterer en filosof og en psykolog til at give hver deres bud på, hvordan man skal forstå fænomenet og lidelsen angst.

 

Program

kl. 17.30 - 19.15 Psykiatrien om angst

kl. 19.15 - 19.30 Pause

kl. 19.30 - 21.15 Filosofien om angsten

 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Folkeuniversitet, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage.

PRAKTIK: Der er ingen forplejning, så husk madpakke!

FIND VEJ: Du finder lokale U20 her!

AFVIKLER: Der er ingen afvikler til denne aktivitet, og du skal derfor fjernregistrere dig som deltager. Det gør du ved at sende mail/sms/mms til Kira på tlf. +45 5383 6945 eller mail: kira@atusyd.dk, hvor du melder din ankomst. Forsinkelser og afbud på dagen meldes også til Kira.

  • Antal deltagere: 11
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk