Afslutningsseminar O: Fra fix ide til forskning – proces & produkt

 • Lørdag, 11. januar 2020 - 13:00 til 20:00
 • Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: U45
 • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
  Årgang: 2017
 • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
 • Sidste tilmeldingsfrist: Torsdag, 15. august 2019 - 12:00 - men du skal logge ind først.

4. semester og dit ATU-forløb rundes af med Afslutningsseminar O, som er en konferencedag og opfølgning på efterårets Seminar N: Fra fix ide til forskning. På Seminar O: Fra fix ide til forskning – proces & produkt omsætter vi således teorien til praksis når du bl.a. præsenterer dit forskningsdesign til dit forestående SRP/SOP/Anden opgave for dine med-ATU’ere og du får tips og tricks til at strukturere din videre opgave- og skriveproces.

Proces og produkt

For at arbejde akademisk skal du først og fremmest forholde dig nysgerrigt, åbent og metodisk til et problem i verden, som du efterfølgende formidler til omverdenen. På Seminar O sætter vi derfor fokus på processen og produktet og hvordan de to hænger uløseligt sammen.

Vi starter derfor seminaret med at høre hvordan tre forskellige forskere går til opgaven med at skaber ny viden. De tre forskere vil fortælle om deres forskningsområder og hvad kritisk tænkning betyder for deres arbejde som forsker - og hvordan det er at arbejde som forsker i det hele taget. Der vil være fokus på at inspirere til kritisk tænkning og til at kunne stille de gode forskningsspørgsmål, og der vil være fokus på forskelle og ligheder i metode og i arbejdet som forsker på tværs af fagområder.

Efterfølgende er der poster-session med alle jeres forskningsdesign til SRP/SOP/Anden opgave. Her øver vi den visuelle og mundtlige præsentation, som vi arbejdede med i Seminar J & K: Den gode præsentation, og du vil få feedback på dit opgavedesign til din SRP/SOP/Anden opgave, som vi arbejdede med i Seminar N: Fra fix ide til forskning – akademisk kreativitet.

Afslutningsvis arbejder vi på hvordan du formulerer dig akademisk og hvordan du får en god skriveproces når du går i gang med din SRP/SOP/Anden opgave-skrivning. Du får værktøjer til at strukturere din proces samt tips til at finpudse dit produkt.

Efter den faglig del af konferencen vil der være afslutningsmiddag med tid til masser af hyggeligt samvær med hele årgangen én sidste gang.

Program

13.00 Velkommen v/Formidlingschef Linda Greve, Science Museerne på Aarhus Universitet
13.05 "Security as a Fundamental Human Need" v/Vincent Keating, Lektor ved Department of Political Science and Public Management
13.30 "Universet og vores oprindelse" v/Mads Toudal Frandsen, Lektor ved Institut for Fysik
13.55 "When I am an Old Woman" v/Peter Simonsen, Professor ved Institut for Kulturvidenskab
14.20 Den gode præsentation: Recap
14.30 Kaffepause
14.45 Postersessions m/feedback 
 • 14.45 Runde 1
 • 15.30 Runde 2
 • 16.15 Runde 3
17.00 Opsamling på postersession
17.05 Skriv som en akademiker: Process & produkt
17.30 Afslutningsmiddag
20.00 Tak for i dag

FORBEREDELSE: Udfyld din poster med forskningsdesignet for din SRP/SOP/Anden opgave – brug nedenstående skabelon.

Download skabelon i Powerpoint

Download skabelon til Keynote

Download skabelon i PDF

Du må bruge tekst, billeder og modeller alt efter hvad der passer bedst til dit emne.

Formålet er at andre nemt kan få et overblik over dit projekt, så I kan tale videre om det. Så hele din opgave skal IKKE stå på posteren. Det er bare en kort præsentation.

Hvis du googler "Research poster" kan du se en masse forskellige eksempler. Men husk, at det ikke er resultater men dit forskningsdesign, som du skal præsentere til dette seminar - med mindre du rent faktisk har nogle resultater, så hører vi selvfølgelig gerne om dem. 

Det er tanken, at I viser jeres design og får feedback på det!

Du kan for eksempel få inspiration fra NYC her: https://guides.nyu.edu/posters

Send den færdige poster som .pdf til kira@atusyd.dk senest torsdag 2. januar 2020 kl. 14.00.

PRAKTIK: Som til alle obligatoriske seminarer sørger ATU for mad i form af en afslutningsmiddag. Seminaret starter dog først kl 13.00, så sørg for at have spist frokost hjemmefra, da ATU ikke sørger for dette. Der er kaffepause, hvor ATU sørger for kaffe/the og kage, men medbring som altid selv vanddunk. Til afslutningsmiddagen vil der være mulighed for at købe sodavand eller øl til maden med betaling til MobilePay.

FIND VEJ: Du finder lokale U45 her! Hvis du kommer med bus (offentlig transport), så benyt Indgang H og gå via Agrene til Gydehutten og herfra helt ned i enden af gangen til U45. Hvis du er i bil så benyt P1 og følg samme anvisning som hvis du var i bus. Se hvor du finder Indgang H og P1 her! Bemærk: Da det er lørdag er de andre indgange låst.

AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 mail: janne@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

 • Antal deltagere:
 • Lærer: JH
 • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk