Diagnostik af bevægeapparatet

  • Torsdag, 5. september 2019 - 16:00 til 20:00
  • SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: iLab
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2017, 2018
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 2. september 2019 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Sundhedsvidenskabelig workshop, hvor vi sætter fokus på kroppens anatomi, diagnostik og objektiv undersøgelse af bevægeapparatet samt forskningens betydning for valg af behandling. 

Diagnostik af bevægeapparatet - rammer vi rigtigt?

v/ Prægraduatstuderende Emilie Meldgaard og Nanna Winther og kandidatstuderende Martin Jensen, Klinisk Biomekanik, SDU

Mange danskere går hvert år til egen læge og kiropraktor med ondt i ryggen. Årsagerne til rygsmerter er mange, og kan variere fra simple biomekaniske dysfunktioner i muskler og led, til mere alvorlige sygdomme som cancer. I denne workshop sættes der fokus på, hvordan vi som kiropraktorer sikrer, at vi stiller den rigtige diagnose og behandler på bedst mulig måde.  

Som deltager vil du blive præsenteret for; Sundhedsvæsenets overordnede opbygning, grundlæggende anatomi af en udvalgt kropsregion, objektiv undersøgelse af bevægeapparatet, forskellige former for manuelle behandlingsmuligheder og vigtigheden af differentialdiagnostik i forbindelse med den diagnostiske proces. Du vil ligeledes få et indblik i den sundhedsvidenskabelige forskning, og dennes betydning for diagnostik og valg af behandling. Undervisningen vil være en kombination af forelæsning, case-arbejde i grupper og praktiske øvelser. Ligeledes vil der være rundvisning og præparatdemonstration i det anatomiske museum “tørsalen” på SDU.  

Hvis du interesserer dig for sundhedsvidenskab, er nysgerrig efter hvad en kiropraktor beskæftiger sig med, gerne vil vide mere om bevægeapparatets anatomi eller lære at skelne mellem en diskusprolaps og et akut hold i ryggen, så er dette workshoppen for dig! 

PRAKTIK: Der er spisepause, men ingen forplejning. Så husk madpakken!

FIND VEJ: Du finder iLab nær Hovedindgangen her!

AFVIKLER: TBA

  • Antal deltagere: 33
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk