Oprettet af Kira Setling Rømer den 25. januar 2019

Årgang 2016 hædret med taler og diplomer foran 620 gæster

Torsdag d. 17. januar 2019 blev 195 syddanske talentfulde gymnasieelever hædret ved en ceremoni på Sct. Knuds Gymnasium, hvor eleverne modtog diplom for deres indsats på ATU | Syd. 

De 195 talentfulde unge gymnasieelever udgør Årgang 2016 på ATU | Syd, og de er dermed syvende årgang som har gennemført et unikt tilrettelagt og intensivt akademisk forløb ved siden af deres almindelige undervisning i gymnasiet. Eleverne har siden januar 2016 deltaget i et læringsfællesskab sammen med andre særligt talentfulde gymnasieelever. De har fordybet sig i et fagligt program bestående af 17 obligatoriske seminarer, mere end 200 tværfaglige valgfri aktiviteter og en Summer Camp. De valgfrie aktiviteter har bl.a. budt på en international camp med universitetsbesøg i Cambridge, Oxford og London, mange forskellige forelæsninger, workshops, mini-camps og virksomhedsbesøg med fokus på forskellige emner, samt en international model United Nations, hvor de unge talenter sammen med 1500 andre unge mennesker fra mere end 190 forskellige lande forsøger at løse forskellige politiske konflikter. 

ATU | Syd havde den store glæde at overrække diplomer til disse 195 unge talenter fra Årgang 2016 ved ceremonien Diplomoverrækkelse 2019. Diplomoverrækkelsen var en festlig markering af det syvende kuld talentfulde deltagere, som gennemfører ATU-forløbet i Region Syddanmark. De talentfulde unge har gennem de sidste to år tilegnet sig faglige kompetencer og inspiration indenfor både humaniora, samfunds- og naturvidenskab såvel som styrkede studiekompetencer og personlige kompetencer. 

Programmet bød på velkomsttale ved Janne Hansen, Leder af ATU | Syd, dimissionstale ved Anette Lund, Studiechef v/SDU og elevtale af Troels Voss Knudsen, Grindsted Gymnasium, & Thea Bladt Hansen, Varde Gymnasium. Mellem talerne vil der være musikalske indslag ved dimittender selv. Diplomerne blev overrakt til de unge talenter af leder af ATU Syd, Janne Hansen, i samarbejde med rektor og talentkoordinator fra de 41 respektive gymnasier. Det hele mundede ud i en reception, hvor der blev serveret et glas vin og lidt godt til ganen. 

I sin tale havde Janne Hansen, Leder af ATU | Syd, et par formanende ord til årgangen:

"Kære unge talenter. Om lidt dimitterer I fra Akademiet for Talentfulde Unge. Og om ikke så længe igen springer bøgen og alle I ud som unge, smukke studenter med bordeux, marineblå og kongeblå huer på. Forude venter fremtiden – og hele verden ligger åben for jeres fødder. Så gå ud i verden og gør forskel der, hvor der er allermest brug for jer, hvor I kan gøre allerbedst nytte. Investér i jeres omgivelser, skab fællesskaber og vær lysende eksempler på jeres vej!."

Vi på ATU vil savne årgangen men vi vil se frem til at se dem igen som studerende, undervisere eller måske i en anden sammenhæng med ATU. Vi ønsker alle i årgangen held og lykke med studentereksamen til sommer!

Se dimplomliste over dimittenderne med hjemmehørende gymnasium under "Download".

Se billederne fra diplomoverrækkelsen her!

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk