Verden er dyb – metaforer i skrift, tale og billeder

  • Tirsdag, 5. marts 2019 - 16:00 til 20:00
  • SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: U44
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2017, 2018
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Onsdag, 28. februar 2018 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Du bruger dem måske allerede uden at lægge mærke til det. Eller måske lægger du mærke til dem, men ved ikke hvordan de reelt fungerer. Denne workshop har til formål at gøre dig klogere på metaforer og metaforisk tænkning, og hvordan du bruger metaforerne til at understøtte din kommunikation til andre.

Verden er dyb – metaforer i skrift, tale og billeder

v/Thomas Wiben Jensen, lektor,  Ph.d. Institut for Sprog og Kommunikation

Et af de mest grundlæggende træk ved at være menneske er vores evne til at forstå og opleve en ting ved hjælp af en anden. Denne kapacitet til at udvikle en dobbelthed i betydning - at se dybden bagved overfladen – kaldes ofte en metafor. Metaforer er dog ikke kun sproglige. De handler ikke kun om en sproglig pynt eller sofistikerede litterære måder at udtrykke sig på, de er også kognitive, og vi bruger dem alle sammen hver dag. Metaforer viser os, hvordan vi tænker, og hvordan vi hele tiden udvikler nye måder at forstå verden på.

I workshoppen skal vi arbejde med, hvordan metaforer og metaforisk tænkning viser sig på forskellige måder i både skrift (avisartikler og sangtekster), i debatprogrammer på TV (hvor gestik, brugen af vores hænder også spiller en stor rolle) og i videoer og andre visuelle udtryksmidler (hvor dobbeltheden ligger i brugen af billeder fremfor i ord). Workshoppen vil på denne måde få jer til at se, hvor vigtigt det er at kunne ”tænke i metaforer”, både når man skal analysere dem, og når man selv skal producere dem i kommunikation.  

  • Antal deltagere: 50
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk