Hvordan virker batteriet i din mobiltelefon?

  • Onsdag, 15. maj 2019 - 16:00 til 20:00
  • SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Mødested: Foran U55
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2017, 2018
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Fredag, 10. maj 2019 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Naturvidenskabelig aktivitet, som giver indblik i den kemiske teori og praksissen bag udviklingen af Litium-ion batterier som endnu bedre energikilder.

Hvordan virker batteriet i din mobiltelefon?

v/Lektor Dorthe Bomholdt Ravnsbæk, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, SDU

Litium-ion-batterier er et trådløst batteri, der findes i rigtig mange forskellige devices og enheder. Batterier af litium-ion-typen bruges iæsr i mange forskellige bærbare elektroniske apparater, der har et højt strømforbrug over længere tid såsom smartphones og tablets. De seneste år har de fleste batterier i forbrugerelektronik været genopladelige litium-ion batterier, da de vejer mindre end andre genopladelige batterier med samme mAh kapacitet, aldrig helt mister evnen til at oplade samt aflader langsommere end lignende batterier.

Det er disse mange fordele ved litium-ion batterierne, hvilket også er grunden til, at de er blevet så udbredt, som de er i dag. I denne aktivitet vil vi kigge ind i Litium-ion batteriets atomare verden og få en forståelse af de kemiske processer, der foregår når batteriet af- og oplades. 
Det vil hjælpe os med at forstå, hvad der sker, når batteriet forringes, og hvilke muligheder vi har for at lave endnu bedre batterier i fremtiden.

Vi vil tage et kig på noget af den nyeste forskning inden for batterier, og til sidst går turen i lab for at bygge vores egne Mg-ion batterier, som er et bud på fremtidens batteri.  

 

MEDBRING: Pen og papir

PRAKTIK: Der er spisepause, men ingen forplejning. Så husk madpakken!

FIND VEJ: Vi mødes foran U55 nær indgang F her!

AFVIKLER: Kira - tlf. +45 5383 6945 mail: kira@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere: 27
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk