Oprettet af Kira Setling Rømer den 07. november 2018

En lørdag med diplomati, verdensfred og alliancer!

Hvordan kan det være så svært at finde en løsning på klimaforandringerne? Hvorfor tager det 6, 8 eller 10 internationale topmøder, før der endelig kommer en gensidigt overholdt våbenhvile i Syrien?

Spørgsmålene er mange når man går fra national til international politik. Og spørgsmålene bliver ikke nemmere at besvare når man ser på de forskellige interesser, der er på spil. Deltagere fra ATU | Syd fik derfor en udfordring, da de satte sig ved forhandlingsbordet til dette års ATUMUN konference. 

Lørdag den 3. november 2018 samledes ATU-deltagere fra Syd, Midt og Øst til ATU Model United Nations 2018 på Fredericia Gymnasium for at sætte sig i politikernes varme stol.

ATU MUN 2018 er den anden nationale konference, der er arrangeret af ATU-alumner for nuværende ATU’ere. På dagsordenen var diplomati og internationale magtbalancer, da deltagerne satte sig til bords i UNGA - FNs generalforsamling, hvor nogle af verdens store udfordringer blev behandlet i UNGA om Syrien samt UN Legal om retsikkerhed. 

Deltagerne var fordelt mellem disse to komiteer med 20 forskellige lande i hver komité, hvor alt fra Kina, England, Nepal, USA, Syrien og mange flere var repræsenteret. Så interesserne var mange og konflikterne ind imellem store. Men igennem hårdt arbejde og forfinet diplomati lykkedes det deltagerne at vedtage en ny resolution. 

Undervejs den diplomatiske debat, blev alliancer dannet med samarbejde på tværs af landegrænserne. Men derudover fik deltagerne også udvidet deres netværk på tværs af regiongrænserne, da nye venskaber opstod i mødet mellem de forskellige ATU-afdelinger. 

Du kan finde videoen fra dagen her!

Du finder billeder fra dagen på vores facebookside her!

ATU MUN 2018 var en stor succes, og vi glæder os allerede til ATU MUN 2019!

 

 

 

 

 

 

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk