Seminar E5: Zizek

  • Mandag, 3. september 2018 - 16:00 til 20:00
  • Fredericia Gymnasium, Nørrebrogade 88, 7000 Fredericia
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2017
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Søndag, 29. juli 2018 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Efterårets første seminarer er en sammenhængende række af fordybelsesseminarer. På de enkelte fordybelsesseminarer får du mulighed for at gå i dybden med et enkelt emne inden for en given faglighed. Du ser hvordan forskellige fagligheder udforskes og ny viden kan skabes.

Du deltager i to ud af ni fordybelsesseminarer, og du vælger selv hvilke alt efter din interesse og hvor der er plads. Vi anbefaler meget, at du ikke lader geografi, men interesse afgøre dit valg mellem de forskellige muligheder.

Zizek

v/Lektor Carsten Bagge Laustsen, Institut for Statskundskab, AU

Slavoj Zizek er en usædvanlig filosof. Han er underholdende, provokerende og altid parat med en overraskende analyse af aktuelle begivenheder. Hans maniske produktivitet og stil har gjort ham til en intellektuel superstjerne indenfor en række akademiske felter og en flittigt benyttet kommentator i både skrevne og elektroniske medier verden over. 

De senere år er han dog også blevet beskyldt for at være revolutionsromantiker, og hvad man kunne kalde en nyttig idiot: En utaknemlig kritiker af den vestlige verden og en apologet for radikale og voldelige bevægelser.

Beskyldningerne bunder som regel i en temmelig ensidig læsning af Zizeks værk og kan endda virke ganske barokke i betragtning af hans egen historie. Jeg vil i seminaret introducerer til Zizeks samfundsteori under den antagelse, at idioten måske er nyttig på en lidt anden måde, end udtrykket umiddelbart antyder. 

På dette seminar præsenteres Slavoj Zizeks samfundsteori og uddestilleres de vigtigste teoretiske forudsætninger for hans samtidsanalyser og give en række eksempler på disse. Formålet med seminaret er ikke at fremstille en teori om, hvordan samfundet burde være, men at opmuntre og inspirere til at analysere det.

FORBEREDELSE: Læs teksten "Det ubevidste som grundkategori" af Slavoj Zizek, som du finder her på siden under DOWNLOAD.

MEDBRING: Pen og papir

AFVIKLER: Kira - tlf. +45 5383 6945 mail: kira@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

 

Seminar E 2017
  • Antal deltagere: 42
  • Lærer: JH
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk