Skeletterne fortæller: På sporet af tuberkulose og spedalskhed i fortiden

  • Torsdag, 3. maj 2018 - 18:15 til 20:00
  • ABDOU, Lucernemarken 20, 5260 Odense S, Mødested: Indgangen
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2016, 2017
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 30. april 2018 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Antropologisk afdeling (ADBOU) ved Syddansk Universitet opbevarer skeletresterne af mere end 16.000 mennesker, der levede i Danmarks fortid. Skeletterne rummer værdifuld viden om liv og sundhed hos fortidens mennesker. Gennem en række forelæsninger fortæller forskere tilknyttet afdelingen om deres arbejde, og om den viden, der kommer ud af skeletstudierne.

Skeletterne fortæller - På sporet af tuberkulose og spedalskhed i fortiden

v/Dorthe Dangvard Pedersen, ph.d., postdoc

Tuberkulose er en af de mest dødelige sygdomme i menneskets historie. Udbredelsen er velbelyst fra slutningen af 1700-tallet og frem bl.a. gennem historiske kilder. Spedalskhed er voldsomt udbredt i Danmark i middelalderen. Oprettelsen af spedalskhedshospitaler til isolation af de syge medvirker til at sygdommen udryddes i Danmark i løbet af middelalderen. I foredraget vil vi se nærmere på hvordan de to sygdomme kan spores i knogler, hvordan man dermed kan få et indblik i udbredelsen af sygdommene i fortiden, samt hvilken betydning de to sygdomme har haft for liv og helbred hos befolkningen.

 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Folkeuniversitetet, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage

PRAKTIK: Der er ingen spisepause eller forplejning.

FIND VEJ: Du finder lokale ADBOU her

AFVIKLER: Der er ingen afvikler til denne aktivitet, som deltager vil du blive fjernregistreret. Du bedes sende mail/sms til Kira, hvor du melder din ankomst eller tage billede evt med flere og sende til Kira - tlf. +45 5383 6945 mail: kira@atusyd.dk, kontaktes også på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

 

 

  • Antal deltagere: 11
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk