Brandts

  • Torsdag, 24. maj 2018 - 15:30 til 19:00
  • Brandts, Brandts Torv 1, 5000 Odense C, Mødested: Billetsalget
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2016, 2017
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Fredag, 18. maj 2018 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Kulturvidenskabeligt besøg på Brandts Kunstmuseum, hvor du kommer under huden på kunsten og formidlingen heri.

Lars von Trier – Det gode med det onde

v/Kunstformidler Louise Russo, Brandts

Har du nogensinde haft svært ved at komme i gang med at få en god idé?

Med udgangspunkt i udstillingen ”Lars von Trier – Det gode med det onde”, dykker vi ned i filmskaberens kreative processer. Med sin kontroversielle fortællestil har Lars von Trier igen og igen fornyet filmkunsten og udvidet vores kendskab til eksistentielle temaer som liv og død, seksualitet og undergang, iscenesat i hypnotisk smukke billeder. Men hvordan får han egentlig alle de gode idéer?

Lars von Trier (f. 1956) har med hovedværker som Riget, Breaking the Waves, Idioterne, Dancer in the Dark, Dogville, Melancholia og Nymphomaniac markeret sig som en hovedskikkelse i moderne filmkunst gennem de sidste tredive år. Med sin kontroversielle fortællestil har han fornyet den kunstneriske filmscene og udvidet vores kendskab til eksistentielle temaer som liv og død, seksualitet og undergang. Iscenesat med hypnotisk smukke billeder har Trier bjergtaget publikum verden over. Nu fortæller Brandts historien om filmskaberen, der tager det gode med det onde. Udstillingen giver et retrospektivt overblik over Triers værk. Gennem tematiske snit i Triers billedsprog stiller udstillingen skarpt på værkernes udfordring af forholdet mellem form og indhold, etik og æstetik og ikke mindst på legen med genrer.

I dette undervisningsforløb oplever vi først selve udstillingen og finder derefter sammen på en række benspænd, der skal gøre det nemmere både at komme i gang og finde på de gode idéer. Med disse benspænd tegner eleverne gruppevis et storyboard, som skal visualiseres som en stop motion film.

 

PRAKTIK: Der er spisepause men ingen forplejning, så HUSK madpakken!

FIND VEJ: Du finder Brandts her!

AFVIKLER: Kira - tlf. +45 5383 6945 mail: kira@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere: 28
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk