Odense ZOO

  • Onsdag, 9. maj 2018 - 15:30 til 19:30
  • Odense ZOO, Sdr. Boulevard 306, 5000 Odense C, Mødested: Foran hovedindgangen
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2016, 2017
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Fredag, 4. maj 2018 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Zoologisk aktivitet, hvor du kommer bag kulisserne i Odense ZOO og bliver klogere evolutionen og de mange tilpasninger, som forskellige dyr er i stand til at gennemføre.

Evolution & tilpasning

v/Biolog Jeanette Hedeager, Odense Zoo

Dyr har mange særprægede tilpasninger til naturen. Dette besøg i Odense Zoo sætter fokus på nogle fascinerende tilpasningshistorier. Helt overordnet er dyrearter tilpasset på forskellige måder til deres levesteder og levevis. Under begrebet tilpasning er det naturligt at splitte ordet op i mange andre begreber som eksempelvis: Camouflage, fødesøgning, sanser, forsvar, signalfarver, kropsform, planteædere, rovdyr m.m. Dyreverdenen er således fuld af fascinerende tilpasningshistorier. Hvordan virker zebraens striber i løvens øjne? Hvilke fordele har rovdyret til jagten, og omvendt planteæderen til flugten? Hvordan forsvarer et kæmpetusindben sig?

Vi skal blandt andet se på betydningen af når hørelsen bliver til synet I form af ekkolokalisering. Og hvilken betydning det har for en art når blodtrykket er dødeligt (giraffen).

Vi skal også se på, hvordan man udvikler specielle træk, fx det at blive højere som giraf som et resultat af homoseksualitet. Undervisningen foregår i Odense ZOO, så selvfølgelig skal vi også rundt og opleve nogle af havens rovdyr helt tæt på. 

FORBEREDELSE: Undevisningen foregår både inde og ude, så sørg for at klæde dig på efter vejret.

PRAKTIK: Der er spisepause, men ingen forplejning - så husk madpakken!

FIND VEJ: Du finder Odense ZOO her! Hvis du er i bil, kan du læse mere om parkering her!

AFVIKLER: Kira - tlf.+45 5383 6945 mail: kira@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere: 22
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk