Seminar A: Kickstart og velkomst til ATU

  • Tirsdag, 6. februar 2018 - 16:00 til 20:00
  • Tietgen Handelsgymnasium, Elmelundsvej 10, 5200 Odense V
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2017
  • Afdeling: - Fyn
  • Sidste tilmeldingsfrist: Tirsdag, 30. januar 2018 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Forårets første seminar – og også dit allerførste – kickstarter dit ATU-forløb.

Seminaret fokuserer på at introducere dig til ATU og dine meddeltagere. Vi skal tale om drømme og forventninger for hele dit ATU-forløb, du skal lære de andre deltagere at kende, og vi skal blive lidt klogere på ATU og på det at have talent.

Når vi har spist, vil Hans Henrik Knoop, der er lektor ved Danmarks institut for Pædagogik & Uddannelse ved Aarhus Universitet samt hyppigt brugt ekspert i uddannelsesdebatten, fortælle om hvad det vil sige at have talent og vi skal diskutere og reflektere over med hvordan man selv bedst muligt arbejder med sit talent og udnytter sit fulde potentiale. 

Flow – hvordan psykologiens (måske) smukkeste teori kan bruges i arbejdet

v/lektor Hans Henrik Knoop, Institut for Uddannelse og Pædagogik, Aarhus Universitet

Hverdagen er tilsyneladende fyldt med paradokser. Vi motiveres af meningsfulde mål, men føler os samtidig ofte belastede af at skulle leve op til dem. Vi vil gerne slappe af, samtidig med at vi oplever, hvor kedeligt det er ikke at lave noget. Vi ønsker at være tilfredse, men mærker i særlig grad at leve, når vi ikke helt er det. Vi stresses over krav om at være effektive, til trods for, at det åbenlyst er mere afslappende at være effektiv end ineffektiv. Vi planlægger vore dage i detaljer, selvom stort set alt det fedeste i livet er improviseret.

Det lyder alt sammen lettere paradoksalt, men er det ikke ved nærmere betragtning. Det er bare udtryk for den måde, mennesker er biologisk og psykologisk designede. Og vi forstår i dag langt mere af dette design end for blot 10 år siden. I dette foredrag stiller Hans Henrik Knoop skarpt på flow-teorien og viser, hvordan den kan bruges effektivt til at øge såvel livskvalitet som kreativitet og effektivitet i hverdagen.

Program

16.00 Velkomst v/leder Janne Hansen, ATU Syd

16.30 Introduktion til hinanden ved tutorer

17.30 Spisepause

18.00 Foredrag og refleksionsøvelser: Flow v/lektor Hans Henrik Knoop, Aarhus Universitet

19.45 Opsamling og afrunding

20.00 Tak for denne gang

AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 mail: janne@ungetalenter.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere:
  • Lærer: JH
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk