Brandts

  • Torsdag, 23. november 2017 - 15:30 til 19:00
  • Brandts, Brandts Torv 1, 5000 Odense C, Mødested: Billetsalget
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2015, 2016
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 20. november 2017 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Byg dit eget kamera – fremkald dit eget foto!

v/Kunstformidler Mathias Rude, Brandts

Aldrig har fotografier været en så stor del af vores hverdag, men ved du egentlig hvad et fotografi er? I dette komplet analoge 3 timers aktivitet kommer vi helt ind under huden på fotografiet og får en grundlæggende forståelse for hvad der sker, når vi tager et billede.

Vi begynder med et dialogbaseret oplæg om fotografiets oprindelse, hvor vi taler om vores forhold og erfaringer med fotografi. Vi præsenterer forskellige analoge og gamle fototeknikker som fx. daguerreotypi, wet plate, pinhole, fotogravure og cyanotypi, og vi henter læring og inspiration fra museets fotografiske udstillinger.

I selve workshoppen konstruerer du i første omgang et hulkamera fra bunden. Vi udstyrer hulkameraet med fotopapir, som vi eksponerer for lys. I mørkekammeret tryller vi resultatet frem. Først med fremkaldervæske og så med fiksérvæske. Nu har du både bygget kamera, taget og fremkaldt sit eget billede! Alene ved hjælp af en lystæt papkasse, lysfølsomt papir og kemikalier. Men du har kun èt forsøg!

Afslutningsvist præsenterer du dit analoge fotografier for dine meddeltagere, og vi diskuterer processen, motivet og oplevelsen i mørkekammeret. 

FORBEREDELSE: Læs gerne op på analoge fotografi teknikker og pinhole kameraer

PRAKTIK: Der er spisepause, men ingen forplejning, så husk madpakken!

FIND VEJ: Du finder Brandts her!

AFVIKLER: Kira- tlf. +45 5383 6945 mail: kira@ungetalenter.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

 

  • Antal deltagere: 17
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk