Odense Teater: Macbeth

  • Tirsdag, 26. september 2017 - 19:30 til 22:00
  • Odense Teater, Odeons Kvarter 1, 5000 Odense C, Mødested: Foran ODEON
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2015, 2016
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Onsdag, 16. august 2017 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Humanistisk, kulturvidenskabeligt og dramaturgisk besøg på Odense Teater, hvor du bliver klogere på hvordan manuskript dramaturgi, instruktion, skuespil, scenografi mm bidrager til en samfundsaktuel historiefortælling og tematisk belysning.

Bemærk at du skal sætte TO DAGE af, hvis du vil deltage af denne aktivitet:

Del 1: Tirsdag d. 22. august kl. 17.00 – 19.00

Del 2: Tirsdag d. 26. september kl. 19.30 – ca. 22.00

Macbeth

v/Odense Teater

Kom med bag om scenetæppet på Odense Teater og ind under huden på teaterverdenen. Med afsæt i Shakespeares berømte drama om magtens pris og angstens væsen oplever du, hvordan dramaturger, professionelle skuespillere og instruktører arbejder med processen fra et klassisk manuskript til sceneprøver og en moderne forestilling.

Denne aktivitet er to-delt og foregår over 2 dage – man skal deltage begge dage. Den første dag er et besøg på teatret, hvor du først overværer sceneprøverne og bagefter får mulighed for at tale med instruktør Simon Boberg og skuespillerne Claus Riis Østergaard og Marie Dalsgaard. Hør om hvordan de arbejder med stykket fra den store helhed til de aller mindste detaljer. Den anden dag oplever du den færdige produktion, når vi ser den færdige forestilling.

Soldaten Macbeth har modigt og uden nåde slagtet og slået ihjel for sin konge og sit fædreland. På sin vej hjem fra krigen møder han tre hekse, der spår ham en fremtid som konge. Først slår han spådommen hen, men kimen er lagt. Efterhånden opsluges han af magtsyge ivrigt ansporet af sin kone, Lady Macbeth, der har ambitioner, som langt overstiger hans egne. Sammen lægger de planer, der skal få spådommen til at gå i opfyldelse. Macbeth myrder kong Duncan og lader sig udråbe som den nye konge. Nu begynder en indædt kamp for at beholde magten. Macbeth jagter nådesløst både reelle og imaginære fjender, og han skåner hverken kvinder eller børn i sin iver efter at forblive konge. Mens Macbeth vælter sig i blod, plages hans kone af forfærdelige samvittighedskvaler. Parrets fald mod afgrunden er uafvendeligt.

Macbeth er på én gang en elementært spændende fortælling om ambition og magt og et uafrysteligt indblik i angstens natur.

BEMÆRK: Denne aktivitet er delt over to dage. Tilmelding forudsætter deltagelse i både del 1 og 2 begge dage.

FORBEREDELSE: Del 1 er i høj grad samtale med instruktør og skuespillere på forestillingen. Denne samtale kommer i høj grad til at være drevet af dine spørgsmål - så sørg for at have tænkt over hvad du gerne vil vide og have nogle spørgsmål parat.

PRAKTIK: Der er ingen spisepause eller forplejning

FIND VEJ: Du finder ODEON her!

AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 mail: janne@ungetalenter.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere: 25
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk