Seminar E6: At forstå individer for at gennemføre organisationsændringer

  • Torsdag, 14. september 2017 - 16:00 til 20:00
  • Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: KUBEN
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2016
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Torsdag, 7. september 2017 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Efterårets første seminarer er en sammenhængende række af fordybelsesseminarer. På de enkelte fordybelsesseminarer får du mulighed for at gå i dybden med et enkelt emne inden for en given faglighed. Du ser hvordan forskellige fagligheder udforskes og ny viden kan skabes.

Du deltager i to ud af ni fordybelsesseminarer, og du vælger selv hvilke alt efter din interesse og hvor der er plads. Vi anbefaler meget, at du ikke lader geografi, men interesse afgøre dit valg mellem de forskellige muligheder.

At forstå individer for at gennemføre organisationsændringer -personlighed, motivation og empati som analyse- og implementeringsværktøj i offentlig ledelse

v/Cand. Scient. Pol. og Ph.d studerende Christoffer Florczak, Sektionen for Offentlig Forvaltning, Institut for Statskundskab, Syddansk Universitet.

Behovet for fleksibilitet i offentlige organisationer er veldokumenteret i moderne forskningsgrene. Omstruktureringer i det offentlige fra Strukturreformen til de nuværende udflytninger af arbejdspladser har stor indflydelse på samfundet som helhed og på de berørte ansatte. Det anslås dog, at to ud af tre organisatoriske forandringer fejler i at opnå deres centrale målsætninger. En af hovedårsagerne til dette kan findes i implementeringsfasen - de individer, der står for at implementere ændringer, er til tider apatiske eller undergravende i relation til ændringen. Spørgsmålet, som vi skal beskæftige os med, er, om dette kunne skyldes individuelt, delvist biologiske, prædisponerede forskelle i personligheds- og motivationsstrukture.

På dette seminar vil vi forholde os til klassiske perspektiver på medarbejdere i den offentlige sektor, og vi vil nuancere disse perspektiver gennem en interdisciplinær vinkel bestående af forvaltningsforskning, organisationpsykologi og personlighedspsykologi. Vi vil forholde os metodisk til måling af individuelle forskelle som personlighed, motivation og empati og hvordan disse relaterer sig til organisationsændringer. Som aktiv inddragelse af akademideltageren vil vi, gennem diskussion mellem underviser og akademideltagere, udlede testbare hypoteser i relation til at overkomme problemer med organisationsændringer. Til sidst vil vi i plenum diskutere normative og demokratiske implikationer af forskningsfeltet, og vi vil aktivt reflektere over handlingsforslag til den konkrete ledelse udført i den moderne offentlige sektor.

Program 

Kl. 16.00 til 17.00 - Del 1: Organisationsændringer, Public service motivation, og Personlighedstræk: Et kig på brikkerne inden vi samler puslespillet

Kl. 17.00 til 17.30 - Del 2: Diskussion af begreber 

Kl. 17.30 til 18.00 - Spisepause 

Kl. 18.00 til 18.30 - Del 3: Hvordan kommer vi videre herfra? At behandle problemstillinger i et social videnskabeligt perspektiv

Kl. 18.30 til 20.00  - Del 4: At udlede observerbare implikationer og at vide hvornår vi tager fejl

Se detaljeret program her på siden, til højre under DOWNLOAD

 

 

FORBEREDELSE: Læs de to tekster, som du finder her på siden under DOWNLOAD.

MEDBRING: PC, papir og pen

FIND VEJ: Du finder lokalet KUBEN nær indgang S her! HUSK at registrere dig hvis du er i bil og parkerer ved SDU - se kort over parkeringsforhold og parkeringsprocedure ved SDU Odense her!

AFVIKLER:  Kira- tlf. +45 5383 6945 mail: kira@ungetalenter.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

Seminar E 2016
  • Antal deltagere: 45
  • Lærer: JH
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk