Oprettet af Janne Hansen den 29. marts 2017

Diplomati, verdensfred & venskaber

”Thank you for understanding the importance of our coming together – in all our diversity - thank you for this building of bridges when others are building walls”. Med disse ord rungende gennem Westminster Hall åbnede UN Deputy High Commissioner for Human Rights Kate Gilmore London International Model United Nations 2017, som er Europas største MUN-konference på universitetsniveau med mere end 1600 unge deltagere fra hele verden. Dermed var scenen sat for en weekend pakket med diplomati og politiske forhandlinger på højt niveau samt mange nye netværker og venskaber.

I den sidste weekend af februar var 15 nuværende og tidligere deltagere fra Akademiet rejst til London for at deltage i LIMUN 2017, med det formål at diskutere emner som verdensfred, menneskerettigheder, uddannelse, økonomi, teknologi og sundhed m.fl. Weekendens program var pakket med komitémøder fra tidlig morgen og sociale events såsom det fornemme Delegate’s Ball i det majestætiske Grand Connaught Rooms lørdag aften og nat.

Hver deltager var tildelt et land, hvis holdninger og mærkesager skulle repræsenteres i en ligeledes tildelt komite. Deltagere fra Akademiet repræsenterede således bl.a. Jordan i United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, Kasakhstan i World Health Organization, Argentina i World Conference on Technology og Comoros I African Union.

Deltagerne blev i løbet af konferencen en stor oplevelse rigere, og vendte således hjem med en udvidet sociopolitisk horisont, styrkede sproglige, retoriske og argumentatoriske kompetencer samt et internationalt netværk. Og med et veloverstået LIMUN 2017 bæres et lysende håb for fremtidig verdensfred frem af ungdommen. På gensyn til LIMUN 2018!

Highlights fra LIMUN 2017: https://www.youtube.com/watch?v=qM_O4nudsHs

 

 

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk