Rekrutteringsproces

-fra passioneret nysgerrig gymnasieelev til Akademi-deltager

Når ansøgningsfrist oprinder 15. januar og vi på Akademiet for Talentfulde Unge – Syd modtager indstillinger på de mange akademisk talentfulde gymnasieelever, har der været et langt forarbejde ude på de enkelte gymnasier. Nogle elever er blevet opfordret til at søge om optagelse, andre har selv hørt om os og spurgt, hvordan de skal gøre for at komme med. Uanset hvordan interessen er blevet vakt, skal de alle gennem en indstilling fra deres gymnasium, som også står for den formelle ansøgning hos os.  

Herunder kan du læse lidt om, hvordan du som talentkoordinator kan tilrettelægge processen i løbet af efteråret.

August/september

Det er en god idé allerede tidligt 1.g at orientere eleverne på dit gymnasie om, at Akademiet for Talentfulde Unge er et tilbud, som de kan benytte sig af. I spalten til højre kan du finde flyers, som du kan distribuere til interesserede elever, samt flyers, som du kan udlevere til dine kolleger således de kan være behjælpelige med at spotte potentielt fremtidige Akademi-elever. Du finder også plakater som du kan mangfoldiggøre og hænge op.

 

Oktober

Som det nu passer bedst i jeres efterår, er det en fordel at holde et særskilt informationsmøde for de interesserede elever. Vores erfaring er, at de nuværende Akademi-deltager er de bedste til at præsentere Akademiet på dette informationsmøde. I spalten til højre finder I en PowerPoint, som du kan vælge at benytte dig af til det formål. Omkring efterårsferien modtager du flyers og information relateret til det specifikke års optag.

 

December/januar

Nu er det tid til, at eleverne begynder at formulere deres motiverede ansøgninger til Akademiet for Talentfulde Unge.

Det er også nu, du skal sikre dig forventningsafstemningen med eleverne, så de er klar til at forpligte sig på forløbet. Vær særligt opmærksom på at:

·         De er klar på at prioritere 16 obligatoriske seminarer og en summer camp.

·         De er fagligt nysgerrige og motiverede samt har lyst til at deltage i akademiske seminarer, som ikke kun falder inden for deres primære interesseområder.

·         De har læst vores Frequently Asked Questions

·         De har orienteret sig på et tidligere holds aktivitetsoversigt, så de har et billede af forløbet.

·         De er indstillet på at betale kr. 500,- som deltagergebyr for forplejning på summer campen

 

Ansøgningerne skal uploades til vores hjemmeside i pdf-format senest den 15. januar kl. 12.00. Mange vælger derfor at have en lokal ansøgningsfrist en uges tid før, således at der også er tid til internt at behandle og indstille ansøgningerne.

Har du brug for yderligere information, er du altid velkommen til at kontakte sekretariatet på syd@ungetalenter.dk.

God arbejdslyst!

 

 

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk