Semesterafslutning

  • Torsdag, 24. november 2016 - 17:00 til 20:00
  • Middelfart Gymnasium, Østre Hougvej 97, 5500 Middelfart
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2014, 2015
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Torsdag, 17. november 2016 - 18:00 - men du skal logge ind først.

Semesterafslutningen er et julearrangement, som åbner med et spændende foredrag. Efter foredraget vil der være lidt godt at spise samt masser af mulighed for socialt samvær – hygge, snak spil m.m.

Valg i USA

v/Mads Fuglede, USA analytikere, politisk kommentator og forfatter

Uanset om man kan lide det eller ej, så er Washington D.C verdens politiske hovedstad. Beslutninger herfra påvirker resten af kloden i et omfang der gør, at man kan hævde, at amerikanernes ledere ikke blot er deres egne, men hele verdens ledere. Amerikansk politik er meget mere end præsidentembedet, men omfatter alle de politiske institutioner i USA. Eksempelvis er den amerikanske præsidents handlemuligheder meget begrænset indenrigspolitisk, hvorimod han/hun har meget friere tøjler udenrigspolitisk. Amerikansk politik er interessant af en række årsager ud over, at det påvirker resten af verden. USA er verdens ældste forfatningsbaserede demokrati og derfor har amerikanerne en række erfaringer som man kan vurdere - enten fordi de er på vej til os, eller fordi vi ønsker at forhindre, at europæisk eller dansk politik udvikler sig i den retning.

Meget af det der foregår "over there" virker fremmed for os: Tonen i amerikansk politik er usædvanlig barsk. Republikanernes første kandidat blev beskyldt for at være kannibal og sidenhen har man haft en praksis for at gå meget hårdt til sine modstandere. Der er ligeledes usædvanlige høje summer involveret i en amerikansk valgkamp, og man vælger præsidenter, der ikke har fået flertal af stemmerne. Og det sidste halvandets års valgkamp er ingen undtagelse.

Tirsdag d. 8. november vælger amerikanerne Hillary Clinton eller Donald Trump som USAs næste præsident. Hvad får udfaldet af valget af betydning og konsekvenser for USA internt og i forhold til resten af verden?

Alt dette og meget mere til, vil Mads Fuglede komme nærmere ind på i løbet af dette foredrag.

Program

Kl. 17.00 Velkommen

Kl. 17.05 Valg i USA - Foredrag & diskussion v/Mads Fuglede

Kl. 18.30 Spisning og hygge

Kl. 20.00 Tak for i aften

PRAKTIK: Akademiet sørger for forplejning så lad madpakken blive hjemme. 

AFVIKLER: Janne - tlf. 2128 0736, kontaktes hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen. 

  • Antal deltagere:
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk