Oprettet af Janne Hansen den 13. juni 2014

Akademiet deltager i Folkemødet på Bornholm

Folkemødet løber i disse dage af stablen på Bornholm, og Akademiet er rigt repræsenteret med deltagelse både på selve folkemødet og på Ungdomsmødet.

 

Folkemødet brager derudaf, og Akademiet er med. Fredag er Akademiet vært for en stor paneldebat om talentudvikling, og lørdag sejler 20 Akademi-deltagere til Christiansø for at deltage i Ungdomsmødet og her at diskutere og løse problemerne omkring ungdomsledighed og unges indflydelse på samfundet.

Folkemødet

Fredag d. 13. juni kl. 11.30 er Akademiet vært for en paneldebat på Folkemødet, hvor der sættes spot på akademisk talentudvikling under overskriften Talentudvikling på Uddannelserne: Hvorfor og hvordan?

Vi har talt om talentudvikling på uddannelserne siden 1995, men de senere år har det virkelig taget fart. Siden 2010 har gymnasierne været forpligtede til at gøre noget for talenterne, nu gælder det også grundskolen og universiteterne er så småt i gang. Men hvorfor skal vi talentudvikle? Og hvordan?

Gymnasierne talentudvikler. Folkeskolen følger trop. Universiteterne har talentspor sideløbende med de klassiske PhD-forløb. Snart vil det være muligt at blive ’opdaget’ allerede i udskolingen og ganske som sports- og musiktalenter få mere skole og helt frem til sin færdige uddannelse følge talentudviklingsprogrammer ved siden af den almindelige undervisning. På det næsten landsdækkende ’Akademiet for Talentfulde Unge’, går der i dag mere end 1.000,- unge talenter. Talentudvikling er efterspurgt. Vi har inviteret nogle af dem, det handler om, med til en snak i teltet. Og nogle af dem, der har erfaring, viden og holdninger. Kom og hør folketingskandidat for S, Lars Goldschmidt; rektor for professionshøjskolen Metropol, Stefan Hermann; folketingskandidat for V, Mads Fuglede; netop afgåede forkvinde for danske skoleelever, Agnete Vienberg; PhD-studerende Sophie Danneris og Svend Thorhauge fra Akademiet for Talentfulde blandt fl. Sanne Gram fra DR2 vil være ordstyrer på paneloplysningen.

Læs mere om Akademiets paneldebat her!

Ungdomsmødet

Lørdag d. 14. juni  drager op mod 200 unge for anden gang under Folkemødet afsted for at holde deres eget folkemøde; Ungdomsmødet på Christiansø. I år deltager Akademiet for Talentfulde Unge med 20 engagerede elever.

Ungdomsmødet er en platform ud over det sædvanlige, hvor ungdommen kan mødes på tværs af politiske overbevisninger og andre forudindtagne holdninger for at arbejde med et konkret problem, der vedrører os alle. Målet er at Ungdomsmødet skaber noget røre, og at ungdommen kommer med tilbage i debatten, hvor den hører hjemme. Til Ungdomsmødet sejler ungdommen til Christiansø en eftermiddag, for gennem provokerende oplæg og inspirerende workshops at udvikle fem konkrete anbefalinger på løsningen af ungdomsledighed.

Akademiet deltager med fem elever fra Syd, fem elever fra Midt og ti elever fra Øst.

Læs mere om Ungdomsmødet her!

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk