Social ulighed i børn og unges sundhed

  • Mandag, 6. marts 2023 - 16:00 til 20:00
  • SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: U30
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2021, 2022
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Fredag, 3. marts 2023 - 12:00 - men du skal logge ind først.

I denne sundhedsvidenskabelige workshop bliver du klogere på et stigende folkesundhedsproblem i Danmark og du får indblik i et spændende igangværende forskningsprojekt, der arbejder på at udvikle forebyggende indsatser.

Social ulighed i børn og unges sundhed - hvordan når man er forældre i en sundhedsindsats?

v/Ph.d.-studerende, Lene Kierkegaard, Cand.scient.san.publ., VÆKST – en tryg og sund start på livet, SDU

Ca. 15 % af børn, der starter i skole har overvægt, og der er social ulighed i forekomsten af overvægt. Denne udvikling starter allerede fra barnet er helt lille, og det er derfor vigtigt at starte tidligt med at fremme en sund vægtudvikling. Sundhedsplejersker kommer i stort set alle hjem med et nyfødt barn, og de hjælper forældrene med mange af de udfordringer, som de står overfor i deres nye roller. 

I studiet Vækst – en tryg og sund start på livet udvikler vi en indsats med fokus på, hvordan man kan støtte forældre til at give deres barn en tryg og sund start på livet. I studiet er der fokus på et bredt samarbejde mellem forskere og praktikere i at udvikle og afprøve indsatsen. 

På workshoppen får du et indblik i, hvordan man udvikler og samskaber en indsats i sundhedsplejen, og dermed også hvordan man kan involvere praktikere og andre relevante samarbejdspartnere i udviklingen. Du får mulighed for at afprøve nogle af disse metoder i gruppearbejde og komme med jeres forslag til, hvordan man udvikler en indsats i sundhedsplejen. Hvordan synes I, at en indsats skal udvikles, så den bedst muligt når flest forældre?

 

PRAKTIK: Der er indlagt spisepause, men ingen forplejning - så husk madpakke og drikkedunk.

FIND VEJ: Du finder lokale U30 her!

AFVIKLER: Kira - tlf. +45 5383 6945 eller e-mail kira@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere: 33
  • Lærer: KR
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk