Sundhed i samfundet

  • Mandag, 28. februar 2022 - 16:00 til 20:00
  • SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: TBA
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2020, 2021
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Onsdag, 23. februar 2022 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Sundhedsvidenskabelig aktivitet, hvor du bliver klogere på sundhedsfremme i samfundet gennem den nyeste forskning i folkesundhedsvidenskab, og hvordan forskere arbejder for så megen sundhed og trivsel som muligt, og for alle.

Sundhed i samfundet

v/Ph.d.-stud. Anne Seneca Terkelsen, Institut for Sundhedstjenesteforskning, & Videnskabelig assistent Katrine Sidenius Duus, Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet

Til denne aktivitet vil to forskere i sundhedsfremme, Anne Seneca Terkelsen og Katrine Sidenius Duus præsentere to meget forskellige emner: sunde valg i hverdagen og samskabelse i seniorbyer. Katrine vil stå for første halvdel af aktivitet med oplæg og casearbejde om projektet Sundere valg i supermarkeder og Anne vil stå for anden halvdel med oplæg og casearbejde om projektet Sundhed for ældre gennem samskanelse. 

Sundere valg i supermarkeder

Supermarkeder er det sted, hvor vi får størstedelen af vores mad og drikkevarer fra, dermed har supermarkeders udvalg en stor betydning for, hvad vi spiser og drikker. Det er dog ikke blot udvalget, men også placeringen, prisen, indpakningen og en hel masse andre ting, der har en betydning for, hvad vi køber med hjem og fylder i køleskabet. I studiet Sundere valg i supermarkeder undersøger vi, hvordan man kan støtte forbrugere, særligt børnefamilier, til at handle sundere ind. Studiet bygger på et samarbejde med en stor detailkoncern i Danmark, hvor forskere og praktikere sammen vil udvikle og afprøve nye indsatser.

Sundhed for ældre gennem samskabelse

Mit PhD projekt Sund aldring i Seniorbyen ser på hvilken betydning det har for ældre menneskers sundhed og trivsel at flytte til en nyopført seniorby, hvor der er stort fokus på fællesskaber og let adgang til sundhedsvæsenet. Fokus i dagens oplæg vil være samskabelse, som også er et af temaerne, der arbejdes med i seniorbyen. Jeg skal i projektet bl.a. se på hvilken betydning det har for de ældre at deltage i samskabende aktiviteter og hvilken betydning det har for dem at blive involveret og taget med på råd i planlægningen af aktiviteter. Efter min præsentation af dele af projektet, får I til opgave i grupper at arbejde med samskabelse i et miljø, I kender.

Program

16.00 Velkommen
16.15 Oplæg om Sundere valg i supermarkeder og fordybelse i case i grupper
17.45 Pause
18.00 Oplæg om Sundhed for ældre gennem samskabelse og fordybelse i case i grupper
19.30 Opsamling og mulighed for spørgsmål
20.00 Tak for i dag
 

PRAKTIK: Der er spisepause men ingen forplejning, så husk madpakken.

FIND VEJ: TBA

AFVIKLER: Kira - tlf. +45 5383 6945 mail: kira@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere: 33
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk