Brandts: Kathrine Ærtebjerg – De tusind gåders sted

  • Torsdag, 10. marts 2022 - 16:30 til 19:30
  • Brandts, Amfipladsen 7, 5000 Odense C, Mødested: Billetsalget
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2020, 2021
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 7. marts 2022 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Kulturvidenskabeligt besøg på Brandts Kunstmuseum, hvor du kommer under huden på udstillingen "Kathrine Ærtebjerg – De tusind gåders sted" og formidlingen heri.

Brandts: Kathrine Ærtebjerg – De tusind gåders sted

v/Kunstformidler Mathias Rude, Brandts

I denne aktivitet undersøger vi billedkunstneren Kathrine Ærtebjergs drømmende univers. Saftspændte frugtlegemer, organagtige gevækster, vildtvoksende græsarter, farverige blomster og piger, kvinder og dyr i drømmelignende landskaber. Med blyanten i hånden skal vi nærstudere små detaljer og tegne store sammenhænge. Med forskellige tegnebenspænd kommer vi hele udstillingen rundt. Undervejs kommer vi blandt andet til at diskutere emner som drømme, køn og natur. Ved at deltage i denne aktivitet lærer du at udvikle kreativitet og innovation, samt kunne analysere billeder og billeders funktioner.

Om udstillingen

At begive sig ind i Kathrine Ærtebjergs billedverden er som at bevæge sig ind i en verden, hvor alt ligner noget, du kender, og alligevel ikke. Oplev den danske billedkunstner Kathrine Ærtebjergs første store retrospektive museumsudstilling på Kunstmuseum Brandts.

De tusind gåders sted inviterer dig på en gådefuld rejse ind i danske billedkunstner Kathrine Ærtebjergs (f. 1969) forunderlige og foruroligende billedunivers. Et univers, hvor grænselandet mellem barn og voksen og spørgsmål om køn, identitet og seksualitet er tilbagevendende temaer.

Kathrine Ærtebjerg (f. 1969 i Sorø) dimitterede fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2002. Mange vil nok kende hende som en af de ti danske billedkunstnere, der bidraget til at udsmykke Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg. For sit kunstneriske virke har Ærtebjerg modtaget en række legater og hædersbevisninger, senest Ny Carlsbergfondets prestigefulde kunstnerlegat i 2021.

Udstillingen på Kunstmuseum Brandts er Kathrine Ærtebjergs hidtil største. Glæd dig til at opleve en totalinstallation, der gennem maleri, skulptur, lyd og animationsfilm udfolder Kathrine Ærtebjergs værk som én samlet fortælling; fra gennembrudsmalerierne, der skildrer unge piger og dyr i drømmeagtige landskaber og rum, til helt nye værker, der er skabt specielt til udstillingen. Det hele bindes sammen af et lydunivers, der er skabt af Kathrine Ærtebjerg selv, hendes datter Vera-Line Ærtebjerg (f. 2011) og komponisten Lola Ajima (f. 1979). De tusind gåders sted er også en udstilling, der – alt afhængigt af øjnene der ser – kalder på vores underbevidsthed og fantasi. I museets kreative værksted, Spektaklet, inviterer vi børn og voksne til at eksperimentere med inspiration fra Kathrine Ærtebjergs gådefulde billedunivers.
 

PRAKTIK: Der er spisepause men ingen forplejning, så husk madpakken.

FIND VEJ: Du finder Brandts her!

AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 mail: janne@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

 

  • Antal deltagere: 28
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk